Elektroskandia är marknadsledande grossist inom elinstallation.

Att ha bra produkter räcker långt, men för att bli en ledande grossist krävs det mer. Vår ledande position beror på att vi dessutom kan erbjuda olika former av stöd och tjänster, som förenklar den dagliga verksamheten för våra kunder.

Totalleverans till exklusiv spa-anläggning

Totalleverans till exklusiv spa-anläggning

Elite Hotel Palace i Stockholm gör en storsatsning och bygger en helt ny exklusiv spa-anläggning med gym. Impero El, som ansvarar för all elinstallation, valde Elektroskandia som totalleverantör av elmateriel till projektet. Elite Palace Hotel är ett modernt...

läs mer
Från svinstall till skjutbio

Från svinstall till skjutbio

Vad göra med ett gammalt oanvänt svinstall? Varför inte bygga om det till en toppmodern skjutbiograf – med belysning från Cebe! I december 2013 förvärvade Ann-Louise och Lars-Göran Skaar, Bosgården Hornborga, vid Hornborgaåns mynning. Här driver paret ett ekologiskt...

läs mer

Vi vill kunna erbjuda våra kunder Tillgänglighet, Trygghet och Stöd.

  • Tillgängligheten är en ytterst viktig länk i vår värdekedja. Med 48 butiker runt om i landet, e-handel och blixtsnabb support förenklar vi våra kunders tillvaro. Lägg till våra heltäckande logistiklösningar med pricksäkra leveranstider.
  • Trygghet, för oss, är bland annat att leverera med precision. Att allt beställt snabbt kommer fram i tid och att allt är med. Det är dessutom trygghet att kunna erbjuda de marknadsledande varumärkena inom alla varugrupper.
  • Stöd kan vi ge i olika former. Allt ifrån teknisk suppport till stöd inom IT och administration.

Marknadens bredaste och djupaste sortiment

Elektroskandia har idag cirka 2500 leverantörer. Vi lagerhåller 44 000 artiklar och har ytterligare 200 000 artiklar i vårt totala sortiment. Om produkter ur vårt stora sortiment inte passar in på specifika önskemål kan vi hjälpa till att ta fram speciallösningar.

Vi kundanpassar också allt fler produkter som vi levererar. Det kan t.ex. vara fråga om att vi förmonterar kabel och ljuskällor i belysningsarmaturer, kapar kabel och optorör eller bestyckar skåp med apparater.

Lokalnät

Inom Lokalnät 1-36kV finns en väl etablerad branschstandard EBR (Elbyggnadsrationalisering) vilken är en styrande parameter även för oss. Utöver detta gör vi löpande anpassningar utifrån kundönskemål för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en kostnadseffektiv verksamhet. Ett komplett materielsortiment är en självklarhet alltifrån, kabel, kabeltillbehör, linjemateriel, stolpar och materielsatser. Projektleveranserna sker löpande med våra kranbilar och levereras normalt efter gps-koordinater till respektive upplagsplats.

Flera lageralternativ

Vi tillhandahåller olika lageralternativ för att det ska passa våra kunders verksamhet så bra som möjligt. Vi bygger bland annat upp lokala lager i anslutning till den plats där arbetet utförs. Det kan till exempel handla om att lagerhålla i bilen, i företagets lokaler eller i utplacerade tillfälliga lagerplatser vid arbetsplatsen.

Våra butiker är alltid nära

Vi strävar alltid efter att finnas så nära våra kunder som möjligt. Runt om i hela Sverige, från Malmö till Kiruna, finns Elektroskandia representerade med 48 butiker. Här kan våra kunder snabbt köpa och hämta produkterna rakt över disk.